Szolgáltatások

PBS International Kft.

Szüksége lenne friss és megbízható munkaerőre, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá a kereséshez?

Esetleg már megkezdte felkutatásukat, de a rengeteg beérkezett pályázat idő- és energiaigényes kezelését (önéletrajzok áttekintése, szűrése, kiválasztása, interjúztatás) már inkább másra bízná?

Talán speciális területre vagy magasabb szintű pozícióba keres nehezen megszerezhető szakembereket?

Bármelyik legyen is az Ön problémája, a PBS International Kft.-nél megtalálja rá a megoldást. Profilunkba beletartozik a komplex munkaerő-közvetítés, a direkt keresés, illetve ezek részeiként az interjúk készítése, referenciák bekérése, valamint a jelöltek kiértékelése és értesítése. Fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek valóban a legjobb munkaerőt közvetítsük, ezért minden szolgáltatásunknál 3-6 hónapos garanciát vállalunk kiközvetített jelöltjeinkre.
Komplex munkaerő-közvetítés
A toborzás és a kiválasztás kombinálását jelenti. Teljes körű szolgáltatás, ahol Önnek mindössze a végső döntést kell meghoznia az általunk felkutatott, szakmailag és személyiségében is szűrt és kiválasztott 3-4 legmegfelelőbb jelölt között.

A komplex munkaerő-közvetítés első lépéseként ügyfeleink igényei és a megadott kritériumok alapján adatbázisunkban rákeresünk a jelöltekre, valamint hírlevelet küldünk ki regisztrált álláskeresőinknek a betöltendő állás részleteiről. Ezzel egy időben álláshirdetéseket teszünk közzé olyan online fórumokon, amelyeken keresztül a célcsoport a legjobban elérhető. Ezt követi egy személyes interjú, melyen képzett szakembereink a kiválasztott jelöltek személyes tulajdonságait, nyelvi tudását és szakmai tapasztalatait vizsgálják meg részletesebben; illetve külön kérésre speciális nyelvi és/vagy szakmai tesztelést végzünk. Az interjú után ellenőrizzük a jelentkezők szakmai hátterét, beszerezzük a referenciákat - ezt nagyban megkönnyíti piaci ismeretünk és kiterjedt kapcsolati hálózatunk. Ezt követően részletes elemzés kíséretében elküldjük annak a 3-4 jelöltnek az önéletrajzát, akik minden szempontból tökéletesek az adott pozíció betöltésére. Az Ön által megjelölt időpontokra megszervezzük a személyes bemutatkozásokat. Miután Ön kiválasztotta az Önnek legmegfelelőbb embert, mi értesítjük a többi jelöltet. Általában ez sok időt vesz igénybe, de elengedhetetlen, mivel mindenképpen rossz fényt vet a vállalatra, ha válasz nélkül hagyja potenciális jelöltjeit - legyen ez a válasz pozitív vagy negatív. Különösen akkor, ha később betöltendő pozíciókhoz fontolóra vett jelöltek is vannak a visszautasítottak között.
Direkt keresés (fejvadászat)
Azokban az esetekben, amikor speciális munkaterületre keresünk szakembereket, illetve közép- és felsővezetőket szeretnénk magunkhoz csábítani, mindenképpen a direkt keresést ajánljuk. Ez egy olyan diszkrét eljárás, melynek során az adott pozíciót nem hirdetés útján tesszük közé, hanem piaci ismeretünket és ajánlásokat felhasználva jutunk el a megfelelő jelölthöz. Ne felejtsük el, hogy nagy valószínűség szerint nem aktív álláskeresőkről van szó, így fontos az ügyféllel közösen kidolgozott motivációs csomag összeállítása. A pozícióról részletes leírást kérünk, figyelembe véve minden szakmai és személyi követelményt, amely ügyfeleink számára fontos. Összeállítjuk az ügyfél által preferált vállalatokat, ahonnan szívesen látna jelölteket, illetve elkészítjük a "tiltólistát" azokról a vállalatokról, ahonnan ne keressünk meg jelölteket (pl. az Ön partnerei). Következhet a szakemberek megkeresése, a megbízó felfedése nélkül. Ezek után szűkítjük a jelöltek körét, és személyes interjún ellenőrizzük önéletrajzuk, referenciáik hitelességét, valamint megvizsgáljuk szakmai tudásukat és személyes tulajdonságaikat. Az interjúk után részletes elemzés kíséretében elküldjük annak a 2-3 jelöltnek az önéletrajzát, akik minden szempontból tökéletesek az adott pozíció betöltésére. Az Ön által megjelölt időpontokra megszervezzük a személyes bemutatkozásokat. Miután Ön kiválasztotta az Önnek legmegfelelőbb embert, mi értesítjük a többi jelöltet. Ezt a lépést semmiképpen sem szabad elhanyagolni, mivel rossz fényt vet a vállalatra, ha válasz nélkül hagyja potenciális jelöltjeit - legyen ez a válasz pozitív vagy negatív. Különösen akkor, ha később betöltendő pozíciókhoz fontolóra vett jelöltek is vannak a visszautasítottak közt.
Utánkövetés
A megfelelő jelölt közvetítésével munkánk nem ér véget. Az állás betöltése után is pályázóink és ügyfeleink rendelkezésére állunk, legyen szó később felmerült további igényekről, segédkezésről a szerződési tárgyalásoknál vagy bármilyen egyéb, humán erőforrással kapcsolatos tanácsadásról.